2015-08-29

De prisades under Skärgårdsdagen

Under Skärgårdsdagen som arrangerades i Nynäshamns fiskehamn lördagen den 29 augusti delades årets topputmärkelse och miljöpris ut. Sofia Oscarsson och Sirpa Kallunki på Nynäshamns Ridklubb knep topputmärkelsen och miljöpriset gick till Stora Vika Byalag.

Sirpa Kallunki och Sofia Oscarsson fick Topputmärkelsen 2015 för sitt engagemang i Nynäshamns Ridklubb, motiveringen löd:

Alla elever får deras uppmärksamhet och deras engagemang, unga som gamla, tävlingssatsande som hobbyryttare, med eller utan funktionsnedsättningar. De uppvisar ett aldrig sinande tålamod och engagemang i barn och ungdomar.

Stora Vika Byalag fick Nynäshamns kommuns miljöpris 2015.

Stora Vika Byalag fick ta emot Nynäshamns kommuns miljöpris 2015 med motiveringen:

Nynäshamns miljöpris 2015 tilldelas Stora Vika Byalag som med stort engagemang arbetat för att skydda och bevara Kalkbrottet i Stora Vika samt bidragit med förslag till en framtida utveckling av området.

Topputmärkelsen

Topputmärkelsen delas ut varje år till en ledare i Nynäshamns kommun som tagit initiativ till god ungdomsverksamhet, eller på annat förtjänstfullt sätt varit ledare för en grupp ungdomar. Utmärkelsen kan delas ut till personer som arbetar med barn antingen ideellt eller yrkesmässigt.

Topputmärkelsen delas ut i samarbete med Nynäshamns Posten.

Nynäshamns kommuns miljöpris

Nynäshamns miljöpris är till för att belöna och uppmärksamma enskilda, grupper, föreningar, organisationer eller institutioner som på ett engagerat och innovativt sätt bidragit till att förbättra miljön och klimatet.

Priset på totalt 30 000 kronor delas ut årligen till en eller maximalt två pristagare. Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande delar även ut ett diplom till pristagaren.

Sidan granskad 2016-05-03
Sidansvarig: Anna Whitcombe