2015-08-27

Kommunen öppnar boende för ensamkommande

Socialförvaltningen i Nynäshamns kommun öppnar ett eget boende för ensamkommande flyktingungdomar. Boendet öppnar den 1 september och ligger i centrala Nynäshamn.

Det nya boendet för ensamkommande flyktingungdomar är ett litet boende med hemliknande miljö där det finns plats för sex personer. Boendet ligger i bostadsrättsföreningen Månberget i centrala Nynäshamn. Verksamheten finansieras genom det avtal Nynäshamns kommun har med Migrationsverket om mottagande av ensamkommande barn.

Ett av rummen på det nya boendet.

De ensamkommande flyktingungdomarna kommer från bland annat Syrien och Afghanistan och är 16-18 år. De kommer att gå i skola i Nynäshamn och kommunens ansvar är att integrera ungdomarna i det svenska samhället och se till att de blir självständiga individer.

– De ska bli en av oss helt enkelt, säger Marianne Rahal, föreståndare på det nya boendet.

Vad boendet kommer att heta är ännu oklart men namnet kommer att bestämmas tillsammans. Just nu introduceras ny personal och arbete pågår med verksamhetens mål, arbetsmetoder och rutiner. Personalen arbetar också med att fixa i ordning lokalen inför att de första flyttar in.

Köket.

–De första ungdomarna kommer redan nästa vecka och sedan flyttar resten in efterhand. Att rummen ser lite tomma ut just nu är meningen, det är ungdomarna själva som bestämmer hur de vill inreda, avslutar Marianne Rahal.

Personal och chefer. Från vänster Anna-Karin Tjernström, Rahel T Sebhatu, Gunilla Bengtsson, Marianne Rahal, Donna Eljammal, Annica Hammarstrand, Eva Hellström, Thomas Johansson och Rafael Carbone.

Sidan granskad 2015-09-02

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.