2015-08-24

Eldningsförbud i hela länet

Det är eldningsförbud i Nynäshamn och hela Stockholms län. Vädret och den torra vegetationen medför att en liten brand riskerar att bli mycket stor och svårkontrollerad, skriver Södertörns brandförsvarsförbund på sin webbplats.

Eldningsförbudet innebär att eldning utomhus är förbjuden. Det är inte heller tillåtet att grilla fritt i naturen. Öppen eld får endast tändas på egen tomt i särskild grillanordning eller på allmänna, särskilt iordningsställda grillplatser, där risken för brandspridning är liten och brandsläckningsutrustning finns.

Södertörns brandförsvarsförbund poängterar även att det är viktigt att beakta att all eldning/grillning sker på egen risk.

Information om brandriskprognosen får du på telefonnummer:

• Södertörn och Attunda: 08-721 23 26.
  • Övriga Stockholms län: 08-454 83 39.

Sidan granskad 2015-09-02