Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2015-08-20

Rosengårdens restaurang öppnar igen

Måndag den 24 augusti, öppnar Rosengårdens restaurang för allmänheten. Köket har varit stängt på grund av renovering, men öppnar nu upp igen med ett nytt toppmodernt kök.

Under våren och sommaren har maten till Rosengården och Tallåsens äldreboende tillagats och transporteras från köket i Vanstaskolan. Matlådorna till hemtjänsten har lagats av personalen i köket på gymnasiet. Från och med måndag 24 augusti öppnar restaurangen igen och alla hälsas varmt välkomna tillbaka.

Från otidsenligt till toppmodernt storkök

Rosengårdens kök fick sin utformning 1969 och när äldreboendet byggdes ut 1996, gjordes även vissa anpassningar av köksutrustningen.

Marie Sandberg, ekonomibiträde

Marie Sandberg, ekonomibiträde

Nu när köket har renoverats har man även anpassat maskinutrustningen till ett modernt storkök. Vilket innebär att arbetsmiljön har förbättrats för personalen. Förutom nya kylar, ugnar och egen ingång för mottagande av varuleveranser finns en separat avdelning för tillredning av specialkost. Det finns nu också en särskild avfallskvarn som maler ner överblivna matrester och som sedan hämtas av SRV återvinning AB. Tidigare sorterades överbliven mat manuellt.

— Vi har fått ett fantastiskt fint kök som ger kökspersonalen en möjlighet att laga mat på ett helt annat sätt än tidigare. Den nya toppmoderna utrustningen, kommer att ge helt andra arbetsförhållanden, då det tidigare var trångt och omodernt i köket, säger Maud Gezelius, kostchef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Text: Jeanette Eliasson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2015-08-29
Sidansvarig: Jeanette Eliasson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp