2015-07-30

Kommunen flaggar med regnbågsflaggor

Med anledning av festivalen Stockholm Pride denna vecka vajar regnbågsflaggor på Nynäshamns kommuns flaggstänger i centrala Nynäshamn.

Regnbågsflaggan utanför kommunhuset.

Utanför kommunhuset på Stadshusplatsen i Nynäshamn.

– Det är viktigt och angeläget att vi alla står upp för öppenhet, mångfald, tolerans och allas rätt att älska den vi vill. Nynäshamns kommun har en likabehandlingsplan så vi jobbar för mångfald och mot diskriminering året runt och den här veckan passar vi på att manifestera lite extra genom den enkla gesten att flagga med regnbågsflaggan. Nästa år vill kommunen göra något ytterligare, då gärna i samarbete med andra, säger Liselott Vahermägi (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Regnbågsflaggorna vajar på Nynäshamns kommuns officiella flaggstänger i Nynäshamn: på Stadshusplatsen, i Nynäshamns gästhamn och på Malmtorget. Flaggorna kommer att vaja till måndag morgon 3 augusti.

Sidan granskad 2015-08-03