2015-07-13

Ny tillförordnad rektor på Vanstaskolan

Nu har Vanstaskolan en ny tillförordnad rektor. Björn Jacobsson, som han heter, finns på plats tills dess att en ny ordinarie rektor har anställts.  Rekryteringsprocessen av den nya rektorn har påbörjats.

Nynäshamns kommun har börjat om från början med rekrytering av ny rektor för Vanstaskolan årskurs 4-9 och särskolan årskurs 7-9. Rekryteringen har påbörjats med att ta fram arbetsbeskrivning och kravspecifikation. Under rekryteringsprocessen har den tillförordnade rektorn hyrts in.

Björn tillträdde tjänsten den 8 juli och kommer från bemanningsföretaget ”Rektor att hyra” I meritförteckningen finns bland annat rektorsutbildning som slutfördes år 2005.

Under vecka 35 kommer skolledningen att ha det utlovade föräldramötet för att presenterar den tillförordnade rektorn och diskutera kommande läsår.

Barn- och utbildningsförvaltningen räknar med att ha en ny rektor på plats till februari 2016.

Under rubriken Länkar finns tidigare nyheten ”Nynäshamns kommuns planer för Vanstaskolan.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-02-17