2015-07-01

Nynäshamn klättrar 38 placeringar i årets miljöranking

Nynäshamns kommun klättrade 38 placeringar i tidningen Miljöaktuellts ranking av alla Sveriges kommuner 2015.

Tidningen Miljöaktuellt har publicerat sin årliga miljöranking av Sveriges kommuner. Nynäshamns kommun hamnar på 34:e plats och klättrar därmed hela 38 placeringar jämfört med 2014. Nynäshamns kommun är nu nia i Stockholms län.

Miljöaktuellts kommunranking består av två olika delar, dels indikatorer som samlas in från olika myndigheter och organisationer som Naturskyddsföreningen, Ekomatcentrum, Håll Sverige Rent, SKL, Vattenmyndigheterna, Energimyndigheten och Boverket, och dels en enkät som skickas ut till alla 290 kommuner i Sverige. Syftet är att mäta bredden av kommunernas miljöarbete.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-05-03