2015-06-25

Nytt bostadsområde planeras i Ösmo

Ett helt nytt bostadsområde med cirka 600-700 bostäder samt en bykärna med verksamheter och service planeras i Källberga i Ösmo.

Illustration över nya bostäder i Källberga i Ösmo.

Illustration: 3dO arkitekter ab

Nu finns ett förslag till ny detaljplan för området Källberga i Ösmo. Planen ska göra det möjligt att bygga ett helt nytt bostadsområde med cirka 600-700 bostäder samt en mindre bykärna med ett basutbud av service. De bostadstyper som planeras är en blandning av tät grupphusbebyggelse, friliggande villor och småskaliga flerbostadshus. Området ska även kunna rymma verksamheter och service.

Hållbart byggande

Exploatören har höga ambitioner när det gäller utformningen av bostäderna och att de ska uppfylla vissa hållbarhetskriterier som energihushållning, sunda material och hållbar utformning av dagvattensystem. Byggnaderna kommer att anpassas till befintlig natur och topografi.

Detaljplanen ute på samråd 29 juni - 28 augusti 2015

Detaljplanen är ute på samråd under perioden 29 juni - 28 augusti 2015. Under samrådstiden finns detaljplanen tillgänglig på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i kommunhuset och på biblioteken i Ösmo och Nynäshamn. Läs mer om detaljplanen under Länkar.

Sidan granskad 2015-07-23
Sidansvarig: Anna Whitcombe