2015-06-23

Ny stadsdel planeras i kvarteren Telegrafen och Vaktberget

En detaljplan för den nya stadsdelen i kvarteren Telegrafen och Vaktberget är nu ute på samråd. Under perioden 23 juni till 31 augusti 2015 kan du lämna synpunkter på förslaget.

Kvarteren Vaktberget och Telegrafen i Nynäshamn

Syftet med detaljplanen är att området ska utvecklas till en egen stadsdel med en egen identitet präglad av det industriella arvet med en blandning av bostäder, arbetsplatser och verksamheter.

Nya bostäder och verksamheter planeras längs Bryggargatan och Industrivägen samt i delar av den gamla industribebyggelsen. Den nya bebyggelsen ska ta hänsyn till den befintliga omgivningen och dess historiska sammanhang. Området ska integreras med resten av staden och tillgängligheten till den närliggande naturen ska säkras.

Öppet hus om detaljplanen torsdag 20 augusti

Välkommen till öppet hus där du kan ta del av information, ställa frågor och diskutera förslaget med tjänstemän från Nynäshamns kommun och representanter från exploatörerna.

Tid och plats

Torsdag 20 augusti 2015, klockan 13 - 20  i gamla receptionen till Ericsson på Industrivägen 6.

Varje hel timme mellan 14 - 19 finns även möjlighet att gå på rundvandring och studera förslaget på plats.

Sidan granskad 2015-07-15
Sidansvarig: Anna Whitcombe