2015-06-18

Area08 – väldens första e-sports läger

Mellan den 22 och 24 juni 2015 kommer världens första e-sport läger att inträffa. Under tre intensiva dagar på Utsikten Meeting
i Nynäshamn får ungdomar möjlighet att utveckla sina kunskaper inom dataspel, så kallad gaming och umgås samt möta sina idoler. Även föräldrar kan få veta mer om näthat och mobbing från organisationen Friends.

Tack vare Ung Fritids medverkan i evemanget Area08 har kommunen fått ett antal biljetter. Arrangören som heter Eventosaurus har även bidragit med några. Dessa biljetter har fördelats intresserade ungdomar i Nynäshamn.

Flera ungdomar kommer även att hjälpa till under lägret med enklare uppgifter. Målet är att lära upp och engagera ungdomar att driva e-sportsrelaterade evenemang i Nynäshamn under det kommande året.

Det finns fortfarande biljetter kvar

Vill du delta behöver du registrera dig. Detta sker på måndag den 22 juni, mellan klockan 09-12  och kostar 1 500 kronor.

Läs mer om anmälan och information om e-sportlägret på area08.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Friends föreläser

Föreläsning av Friends om näthat och mobbing sker till föräldrar på måndag den 22 juni mellan klockan 10-11.

Så här går det till

Ungdomarna tar med egna datorer och installerar sig under dag 1. Officiell start är klockan 12 i stora konferenslokalen.

Under lägerdagarna kommer ungdomarna att ha utsedda tränare som ser till att de utvecklas i den takt ungodomarna själva vill.

Utöver spelandet kommer ungdomarna att få möta och spela tillsammans med kända spelprofiler (idoler) samt få chans att delta i en hel del fysiska aktiviteter.

Projekt och partners

Bakom projektet står Ninjas in Pyjamas (världens näst största e-sport organisation) och eventbyrån Eventosaurus.

Tillsammans med Nynäshamns kommun är följande företag även engagerade i lägret: SEB, Pricerunner, Friends, Nikon, SF Bio, Vitamin Well, Webbhallen, Direkttronik, Viaplay,  Microsoft, Tarhead Studios och Honeypie Records.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2017-07-05