2015-06-17

Nu finns en plan för Nynäshamns grönområden

Nynäshamns kommun har tagit fram ett förslag till hur parker, trädgårdar och andra grönområden i Nynäshamns stad ska bevaras och utvecklas, en så kallad grönstrukturplan. Under perioden 30 juni – 30 september har du chansen att tycka till om förslaget.

Cirka 100 av Nynäshamns stads grönområden har inventerats och olika målgrupper har fått svara på hur de upplever och använder dessa. Kartläggningen visar att det finns mång värdefulla grönområden, men att de behöver bli mer sammanhängande och tillgängliga. Variationen av olika typer av grönområden behöver också bli större.

Planen föreslår bland annat att fyra stadsparker bör utvecklas: Svandammsparken, Stadsparken, Kamelparken och Estöparken. Dessa ska fungera som väl använda vardagsrum för staden invånare och samtidigt vara ansiktet utåt mot besökare och turister. Stadsparkerna kompletteras av ett antal kvartersparker, som framförallt är till för dem som bor nära.

Samråd 30 juni – 30 september

Förslaget är ute på samråd 30 juni - 30 september 2015 och under den tiden har du möjlighet att tycka till. Planen kommer även att ställas ut i växthuset i Nynäshamns centrum 15-30 augusti. Efter samrådstiden sammanställs alla synpunkter och planen justeras. Det justerade förslaget skickas sedan ut på en andra remiss innan den är färdig att beslutas om.

Samrådsmöte tisdag 1 september

Välkommen till samrådsmöte tisdag den 1 september klockan 18.30 i puben på Folkets hus i Nynäshamn.

Människor som ligger och sitter i en park. Vardagsrum utomhus.

Stadsparken i Nynäshamn, vardagsrum för stadens invånare.

Sidan granskad 2015-07-14
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.