2015-06-11

Mer hästskoj för äldre på Rosengården

Först var det häst och vagn. I tisdags stod ridning på Nynäshamns ridklubb på programmet. Hästaktiviteterna fortsätter med andra ord för de äldre på Rosengårdens äldreboende i Nynäshamn.

Ingrid Krantz rider på ponnyn Tuti.

Idén till ridning föddes på Hästens dag för några veckor sedan då två ponnyer ridklubben besökte Rosengårdens äldreboende. Då fick de äldre klappa och åka häst och vagn, under tisdagen var det dags för ridning.

Sex äldre och medarbetare från Rosengårdens äldreboende åkte under tisdagen till Nynäshamns ridskola för att uppfylla deras önskan om att rida.

- Det var jättemysigt, jag har ridit lite förut så jag var inte ett dugg nervös, berättar Ingrid Krantz som bor på Rosengårdens äldreboende.

Rune Gustavsson hälsar på Tuti.

– På Hästens dag kom det önskemål om att få rida så nu åkte vi till Nynäshamns ridklubb för att de som ville skulle få rida. Det mesta går faktiskt att ordna med lite fantasi och vilja, säger enhetschef Bella Dzabirov.

Christine Spetz rider en sväng på Gulan.

Medarbetare fick också rida

Även personalen fick chansen att rida en sväng.

– Det var jätteroligt utbrister Christine Spetz, medarbetare på Rosengårdens äldreboende. Tänk att man skulle bli så här gammal innan man gjorde det. Men nu förstår jag verkligen de som rider, säger Christine och skrattar glatt.

Hästar även på Sunnerbo

Även Sunnerbos äldreboende har haft hästbesök. På måndagen den 1 juni fixade medarbetaren Linda Arnehall så att tre hästar kom till äldreboendet. En stor häst, en ponny och en minihäst fick de äldrpå Sunnerbo chansen att klappa på.

Minihästen hälsar på en av de boende.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2015-09-24
Sidansvarig: Jeanette Eliasson

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08