2015-06-11

700 ungdomar kastade färg på varandra

Den stora festen i samband med skolavslutningen onsdag kväll i Nynäshamn blev färgsprakande. – Det blev den galna färgfest vi hoppats på. När de cirka sjuhundra ungdomarna kastade färgen samtidigt blev det ett gigantiskt färgsprakande moln och många skrik och skratt, säger Jonas Pettersson, fritidsledare på Nynäshamns kommun.

Ungdomar kastar färg på varandra.

Ungdomarna kastade färg på varandra flera gånger under kvällen.

I går kväll var det dags för den årliga drogfria festen i samband med skolavslutningen i Nynäshamn. Nytt för i år var bland annat färgkastningen. Ungdomarna fick påsar med färger baserad på majsmjöl som de på givna signaler kastade på varandra. Evenemanget kommer ursprungligen från Indien men har nu spridit sig till andra ställen runt om i världen – däribland Nynäshamn.

Andra aktiviteter

Förutom färgkastningen var det mängder med andra jippon. Ungdomarna spelade volleyboll på en uppblåsbar kudde, de klättrade på en vägg av glas och surfade på en uppblåsbar surfbräda. På scenen spelade DJ:s och bandet Tjuvjakt och i skejtboardparken intill var det uppvisning.

"Kvällen blev succé"

– Vi ville ge ungdomarna något extra minnesvärt och min uppfattning är att vi lyckades. Festen lockade cirka sjuhundra ungdomar varav de flesta verkade ha kul så sammanfattningen av kvällen är kort och gott succé, säger Jonas Pettersson.

Skolavslutningsfesten arrangerades av Nynäshamns kommuns verksamhet Ung fritid. Festen hade i år flyttat från Nickstabadet till Estö i centrala Nynäshamn.

Foto Mattias Hansson/HGbild

Kille klättrar på en vägg av glas.

Ungdomarna kunde även klättra på en vägg av glas.

Sidan granskad 2015-06-14