2015-06-09

Buss ersätter pendeltåg i sommar

Bussar ersätter pendeltågen mellan Nynäshamn och Västerhaninge 22 juni till och med 2 augusti. Anledningen till att pendeltågen inte rullar är att Trafikverket bygger sista etappen av dubbelspåret mellan Hemfosa och Tungelsta.

Det har etappvis skett en utbyggnad av dubbelspår söder om Västerhaninge och där sträckan Västerhaninge – Tungelsta är färdigbyggd sedan tidigare. Nu pågår utbyggnad av dubbelspår sträckan Tungelsta och Hemfosa.

Arbetena med dubbelspåret kräver att hela sträckan mellan Nynäshamn och Västerhaninge stängs av. Under avstängningen ersätts tågen alltså med bussar.

På Storstockholms lokaltrafiks (SL:s) webbplats finns information om ersättningsbussarna. Och på Trafikverkets webbplats finns information om utbyggnaden av dubbelspåret. Länkar till båda webbplatserna finns under rubriken Länkar.

Trafikverket räknar med att det nya spåret ska tas i bruk i december 2016.

Foto startsidan: SL

Sidan granskad 2015-08-03