2015-06-08

Vera hjälper människor att må bra

Om du har psykiska funktionsnedsättningar och har kontakt med socialförvaltningens verksamhet för personer med psykisk ohälsa har du möjlighet att få träffa besökshunden Vera. Den som träffar Vera kan ta en promenad eller bara umgås med henne.

Besökshunbden Vera

Besökshunden Vera

Nynäshamns kommun verksamhet för personer med psykisk funktionsnedsättning har totalt tre besökshundar. En av dem är Vera som tillsammans med sin matte träffar klienter.

– Med Vera har vi något att prata om och någon att titta på, det gör hela situationen mer avslappnad, berättar matte Linda Gysell som arbetar som boendestödjare på Stödteamet på socialförvaltningen i Nynäshamns kommun.

Vera blev certifierad besökshund i början av 2014 och har sedan dess arbetat med klienter.

Det är frivilligt att få besök av Vera och hennes uppgift är att vara följsam och ge ett lugnt intryck. Vad man gör varierar beroende på vad klienten själv vill.

Veras besök brukar vara mycket uppskattade och flera mår bra av att vara i kontakt med djur.

– När vi kommer hem till oss efter en arbetsdag är Vera trött och belåten och jag kan verkligen se att hon gillar sitt jobb, avslutar Linda.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2015-06-12
Sidansvarig: Jeanette Eliasson

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08