2015-06-05

Nynäshamns kommuns planer för Vanstaskolan

Det har varit oroligt på Vanstaskolan i Ösmo under våren. Med anledning av det har elever och föräldrar i dagarna fått ett brev som beskriver Nynäshamns kommuns planer för Vanstaskolan. Här kan du läsa brevet samt de långsiktiga målen för skolan.

Det har varit oroligt på Vanstaskolan sedan Nynäshamns kommun efter en rekryteringsprocess anställt en rektor på Vanstaskolan. En del föräldrar och elever har varit missnöjda över att skolans biträdande rektor inte fick jobbet. Turbulensen har lett till att rektorn som fick arbetet har valt att kliva av tjänsten och biträdande rektorn har sökt tjänstledigt för att jobba på annan ort.

–Nu tittar vi framåt samtidigt som vi drar lärdom av det som har hänt. Det är viktigt att vi nu fokuserar på eleverna och deras utbildning, säger Christel Bäckström, tillförordnad chef för Nynäshamns kommuns barn- och utbildningsförvaltning.

För att tydliggöra närmaste tidens åtgärder och aktiviteter på skolan har Christel Bäckström och skolchef Eva Lundin i dagarna skickat ett brev till vårdnadshavare och elever på skolan. Tillsammans med brevet följde även ett dokument som tydliggör de långsiktiga målen för skolan.

Här är delar av innehållet i brevet:

• Det är viktigt att ta tillvara personalens tankar kring hur Vanstaskolan ska utvecklas långsiktigt samt hur vi förändrar bilden av Vanstaskolan. Till vår hjälp har vi tagit kommunens företagshälsovård Avonova som redan har inlett intervjuer och kartläggning.
  • Vi kommer att börja om från början med rekryteringen av en ny rektor vilket innebär ny arbetsbeskrivning och ny kravprofil.  Rekryteringen kommer att följa kommunens reviderade rekryteringspolicy och facket kommer att vara delaktig i arbetet. En tillförordnad rektor kommer att tas in från ett bemanningsföretag. Den tillförordnade rektorn kommer att finnas på plats på Vanstaskolan innan höstens skolstart. Tillförordnandet gäller under rekryteringsprocessen. Vi räknar med att ha en ny rektor på plats vid årsskiftet.  Det är den nya rektorn som kommer att utse en biträdande rektor.
  • Vecka 35 kommer vi att ha ett föräldramöte där vi lyssnar på era tankar, pratar om vad som händer framöver samt presenterar den tillförordnade rektorn. Mötet är efterfrågat och viktigt och vi anser att det är betydelsefullt att den tillförordnade rektorn är med för att kunna lyssna in det som sägs samt presentera sig för er.
  • Det blir den tillförordnade rektorns uppgift att tillsammans med personalen, och med resultatet från Avonovas undersökning som stöd, planera höstens arbete.

Under rubriken Dokument finns hela brevet samt dokumentet med målen.

Sidan granskad 2015-06-16

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.