Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2015-05-24

Lyckad fritidsmässa i Nynäshamn

Cirka 1 600 personer besökte Sveriges största fritidsmässa för personer med funktionsnedsättning som arrangerades under fredagen och lördagen i Nynäshamn. Besökarna testade rullstolsrugby, fäktning, att köra elbil och fyrhjuling, rida på åsna, åka segway, med mera.

Besökare rider på åsna.

Besökarna testade åsneridning....

– Vi är verkligen jättenöjda med mässan. Det kom busslasser med besökare, många passade på att testa olika aktiviteter, stämningen var bra och mässan blev den mötesplats som vi hoppats på. Huvudsyftet med mässan är att besökarna ska knyta nya kontakter och hitta aktiviteter som passar för den egna fritiden och vår uppfattning är att många nya kontakter knöts, säger Nynäshamns kommuns projektledare Monika Lundstedt.

Flera arrangörer

Det är tredje gången som Stockholms läns landsting och kommunerna Nynäshamn, Haninge, Huddinge, Salem, Botkyrka, Nacka, Tyresö och Stockholm går ihop och arrangerar Sveriges största fritidsmässa för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. I år arrangerades den två dagar långa mässan i Nynäshamn.

Många aktiviteter

På programmet stod prova-på-aktiviteter såsom fäktning, judo, golf, skytte, åsneridning, att köra fyrhjulingen Zoom och elbilar. Trollkarl, jonglör, styltgångare och Varietéteatern minglade runt bland besökarna, Dogge Doggelito och Panetoz uppträdde, Cirkus gränslös hade föreställning och Funki models höll modevisning. Dessutom fanns ett 70-tal utställare på plats.

– Vi vill att mässan ska leda till en rikare fritid för personer med funktionsnedsättning och att fritidsaktörer inspireras till att bredda sitt utbud så alla människor har möjlighet till en meningsfull fritid. Vi uppfattar att mässan sporrade till just det, säger Monika Lundstedt.  

Text: Åsa Ericsson
Foto: Mattias Hansson/HG bild

Besökare kör elbil.

...att köra elbil, med mera.

Dogge Doggelito uppträdde.

På scenen uppträdde bland andra Dogge Doggelito.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2015-05-28
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp