2015-05-13

Nu följer webben in i mobilen

Nynäshamns kommuns webbplats fungerar nu i mobiltelefon och på läsplatta. Innehållet på nynashamn.se visas på olika sätt beroende på vilken skärm du ser den i, men är alltid densamma.

Olika skärmar med nynashamn.se på

Stående mobilskärm eller läsplatta. Liggande mobilskärm eller läsplatta eller varför inte via datorns skärm. Hur du än väljer att besöka nynashamn.se så ändras innehållet till att passa det fönster du använder. Det kallas responsiv design.

Det som visas i en mobil är anpassat för mobil

Flera av kommunens besök till webben görs via mobila enheter idag. Besöker du webbplatsen via en läsplatta eller en datorskärm, skiljer sig inte startsidorna så mycket i utseendet. Men i mobilen ser du nu ett annat utseende på startsidan. Här är det samlat det som är mest besökt via just mobilen.

Alltid samma innehåll

Hur du besöker webbplatsen och via vilken enhet du använder spelar ingen roll, för du hittar alltid samma innehåll. Vissa sidor kanske inte får plats i mobilen ännu. Det beror på att arbete fortfarande pågår med att göra den följsam.

Text: Annie Burman Skytt

Sidan granskad 2015-05-26