2015-05-11

Stor fritidsmässa i Nynäshamn

Dagarna 22-23 maj arrangeras Sveriges största fritidsmässan för personer med funktionsnedsättning Minfritid.nu. Bland programpunkterna märks rullstolsrugby, fäktning, åsneridning, Panetoz, Dogge Doggelito, modevisning med Funki models, med mera.

Åsnan Ior.

Åsnan Ior är på mässan.

Stockholms läns landsting habilitering och hälsa och kommunerna Nynäshamn, Haninge, Huddinge, Salem, Botkyrka, Nacka, Tyresö och Stockholm slår för tredje gången påsarna ihop och arrangerar Sveriges största fritidsmässa för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Genom att samarbeta ökar utbudet av fritidsaktiviteter för funktionsnedsatta kraftigt i regionen.

"Ökat utbud i regionen"

– De flesta kommuner har inte obegränsat med fritidsaktiviteter för funktionsnedsatta men när flera kommuner samlas på ett och samma ställe ökar utbudet plötsligt avsevärt i regionen. Besöker du mässan hittar du kanske det innebandylag som inte finns i din egen kommun men som grannkommunen har. Mässan blir en mötesplats där besökarna kan knyta nya kontakter, prova mängder med olika fritidsaktiviteter och hitta aktiviteter som passar för den egna fritiden, säger Nynäshamns kommuns projektledare Monika Lundstedt.

Mässans aktiviteter

Aktiviteterna handlar om allt från rullstolsrugby, fäktning, judo, golf i golfkarusell och skytte till att köra fyrhjulingen Zoom  och rida på åsnor. På scenen syns Funki models som bjuder på modevisning, Dogge Doggelito och Panetoz. Totalt är cirka 70 utställare på plats och antalet besökare väntas blir cirka 2 500 under de två dagar som fritidsmässan pågår.

– Vi har ett fullmatat och brett program så vi hoppas att mässan blir startskottet för en rikare fritid för besökare med funktionsnedsättning och att fritidsaktörer inspireras till att bredda sitt utbud så alla människor har möjlighet till en meningsfull fritid, säger Monika Lundstedt.

Tid och plats

Plats: Kvarnängens idrottsplats, Kvarnängsvägen 18-20 i Nynäshamn.
Datum och tid: Fredag och lördag 22-23 maj, klockan 10-15 båda dagarna.

Sidan granskad 2015-05-18