2015-05-07

Handbok och strategi ska främja evenemang

Ett nytt ramverk för arbetet med evenemang ska bidra till att öka Nynäshamns konkurrenskraft som besöksmål. I ramverket ingår en ny evenemangsstrategi, handbok och evenemangslots.

Evenemangsmarknaden växer och attraherar allt fler. Publiken och deltagarna blir fler och för företag, föreningar och organisationer får evenemang en allt större betydelse. För att kunna arbeta mer strategiskt har Nynäshamns kommun tagit fram en evenemangsstrategi och handbok och en servicefunktion har etablerats.

"Evenemang har blivit en affärsplattform"

– Evenemang betraktas som en marknadsföringskanal för platser och destinationer och gynnar föreningar och det lokala näringslivet. Evenemang har helt enkelt blivit en affärsplattform. Och för att kunna arbete mer strategiskt och kvalitetsmedvetet med evenemang har Nynäshamns kommun tagit fram ett ramverk för det arbetet, säger Yvonne Edenmark Lilliedahl, vikarierande marknads- och turistchef på Nynäshamns kommun.

Evenemangslots

Ramverket omfattar en ny evenemangsstrategi som kommunstyrelsen nyligen sa ja till, en handbok med grundläggande information för dem som planerar ett evenemang, en rapport om evenemangsmarknaden samt etablerandet av en evenemangslots. Lotsen är en referensgrupp som kan ge råd och svara på frågor för dem som vill arrangera evenemang i Nynäshamn.

– Vi vill på ett kvalitetsmedvetet och innovativt sätt kunna främja för mindre och större evenemang av lokal, regional, nationell och internationell karaktär samt bidra till att öka Nynäshamns konkurrenskraft som besöksmål, säger Yvonne Edenmark Lilliedahl.

Länk till mer information om Nynäshamn som evenemangsarena hittar du under Länkar.

Exempel på evenemang som använder Nynäshamn som arena

• Velothon Stockholm. Ett cykellopp för både världselit och motionärer med bansträckning Stockholm- Centralgatan Nynäshamn-Stockholm. Loppet, som är den 13 september, kan ta emot hela 10 000 cyklister. Arrangörer är Lagardère i samarbete med Svenska cykelförbundet.
  • Seglingstävlingar: Nynäshamns segelsällskap (NSS) arrangerar under året  flera SM- och VM-seglingar samt hundraårsjubileum.
  • Olympic day: Den 9 maj arrangeras Olympic day då barn och ungdomar har möjlighet att prova olika idrotter och träffa svenska olympier.
  • SM i Paradressyr: Svenska mästerskap för ryttare med funktionsnedsättning arrangeras 29 och 30 augusti på Sorunda ridklubb i Ösmo.
  • SM i orientering: I skogarna mellan Nynäshamn och Haninge arrangeras Svenska mästerskap i orientering 18-19 september.
  • Sorundafestivalen: Föreningen Sorundafestivalen arrangerar en festival för hela familjen  5-6 juni.

Under Länkar finns länkar till mer information om arrangemangen.
Under Länkar finns även länk till sida med samlad information om evenemang i kommnen.

Sidan granskad 2016-05-03

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se