Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2015-04-30

Nynäshamn får ny kvinnojour

Nynäshamn kommer inte att stå utan kvinnojour. Samtidigt som Nynäshamns kvinnojour la ner sin verksamhet för någon vecka sedan bildades en ny kvinnojour.

Medier har uppmärksammat att Nynäshamns kvinnojour lägger ned sin verksamhet. Anledningen skulle bland annat vara att kommunen ställer för höga krav på kvinnojouren.

- Nynäshamns kvinnojour har haft en fantastisk verksamhet som vi är otroligt tacksamma för att den har funnits. Kommunen kan dock inte ge stora bidrag utan att samtidigt säkerställa att pengarna används på rätt sätt och går till aktiviteter som kompletterar kommunens eget arbete med våldsutsatta personer, säger Ola Hägg. 

Förra kvinnojouren fick ett årligt bidrag på cirka 100 000 kronor från Nynäshamns kommun. Samtidigt fick jouren bidrag från bland annat Socialstyrelsen. När det stödet upphörde ansökte kvinnojouren om finansiering för hela sin verksamhet från kommunen. Under våren 2015 hade kommunen en dialog med kvinnojouren om möjlighet till ett utökat bidrag för år 2015 och att jouren skulle ta fram en plan för hur verksamheten skulle skötas långsiktigt. Kvinnojouren tackade nej till förslaget och bad kommunen invänta årsmötet där verksamhet sedan lades ned.

- Nynäshamns kommun har ingen annan önskan än en fungerande kvinnojour i Nynäshamn, där det finns tillgång till vad en vanlig kvinnojour kan erbjuda. Nu ser vi fram emot att jobba tillsammans med den nya kvinnojouren, vi har redan ett första möte inplanerat, säger Ola Hägg.

På sidan Utsatt för våld finns information om stödet till våldsutsatta i Nynäshamns kommun.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2015-05-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp