2015-04-18

Stort intresse för Minimässa och aktiviteter

Till hösten erbjuds mellanstadieeleverna i Nynäshamns kommun att utöva fritidsaktiviteter i anslutning till skoldagen. Under lördagen kunde eleverna prova en del av aktiviteterna. Och många dök upp för att bland annat rida, skjuta bågskytte, måla, spela schack och ta hand om hundar.

Barn målar.

Barnen kunde bland annat måla under lördagen.

Pojke provar bågskytte.

Bågskytte var en av prova-på-aktiviteterna. Karl-Johan testade.

– Intresset för att prova aktiviteterna var stort. Vi hoppas att det säger något om intresset för att utöva fritidsaktiviteterna i anslutning till skoldagen som Nynäshamns kommun erbjuder från hösten. Vi tror väldigt mycket på det konceptet, som vi kallar Temafritids. Många familjer har det stressigt i dag och nu får barnen möjlighet att utöva både befintliga och nya fritidsaktiviteter i direkt anslutning till skoldagen vilket vi tror gör tillvaron lugnare och tryggare för många familjer, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande i Nynäshamn, Liselott Vahermägi (S).

Hundratals på plats

Under lördagen var cirka 400 barn och vuxna på plats i centrala Nynäshamn för att prova fritidsaktiviteterna, se uppträdande med artisten Isa, med mera. Från onsdag 22 april och två veckor framåt har eleverna även möjlighet att besöka de platser där fritidsaktiviteterna är under hösten.

Höstens fritidsaktiviteter

Fritidsaktiviteterna är inom temana idrott, djur och kultur. Aktiviteterna handlar om allt från bågskytte, hundskötsel, ridning, fotboll, konståkning, innebandy och hockey till dans, musik, drama, målning, foto och film. Tanken är även att det allt eftersom ska erbjudas ytterligare fritidsaktiviteter.

Temafritids är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun, föreningar och fritidsaktörer. För de barn som inte vill börja på Temafritids är skolornas fritidshem kvar som vanligt.

Foto: Johan Gustafsson

Lyssna på radiointervju

Till höger finns länk till "Morgon i P4 Stockholms" intervju med Liselott Vahermägi. Klicka på måndag 20 april, högst upp finns en "tidslinje", gå fram till tidskod 1,16,10 - där ligger intervjun.

Pojke rider.

Elias passade på att rida.

Artisten Isa.

Artisten Isa var på plats under lördagen.

Sidan granskad 2016-04-18