2015-04-15

Hemtjänsten börjar handla lokalt

Från 1 maj kommer personer som har tjänsten inköp via den kommunala hemtjänsten att få en ny leverantör. Istället för Samhall kommer Nynäshamns kommuns dagliga verksamhet inom funktionshinderområdet att handla mat åt personer som inte själva kan gå till butiken. Samtidigt börjar maten att handlas lokalt i Nynäshamn.

Inköpsgruppen

I dag handlar Samhall mat i en butik i Stockholmsområdet för att sedan frakta varorna till hemtjänsttagarna i Nynäshamn. Men från 1 maj blir det alltså ändring på det då Nynäshamns kommuns dagliga verksamhet tar över ansvaret. ”Inköpsgruppen” kommer istället att handla varorna på en lokal matvarubutik i Nynäshamn.

– Fördelen är att vi nu kan handla i Nynäshamn. Transporterna blir betydligt kortare vilket är bra för miljön. Vi är jätteglada att den nya arbetsuppgiften hamnade inom kommunen, det ger meningsfull sysselsättning för brukarna inom den dagliga verksamheten. De är väldigt ivriga på att få sätta igång, säger Malin Gillfjärd, gruppchef för inköpsgruppen.

I inköpsgruppen kommer åtta till tio brukare att arbeta tillsammans med en handledare. De kommer utgå från matvarubutiken och varorna kommer precis som tidigare att levereras på måndagar och tisdagar.

I övrigt innebär det nya arbetssättet inga förändringar för hemtjänsttagarna. De personer som berörs har av förändringarna har fått information via brev.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2016-04-18