Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2015-04-13

Utvecklingsprogram för Stora Vika klart

Nynäshamns kommun har tagit fram ett utvecklingsprogram för Stora Vika. Programmet innehåller fem möjliga framtidsscenarier för Stora Vikas utveckling. Du är välkommen på ett informationsmöte om det nya utvecklingsprogrammet söndag den 19 april.

Fjärilseffekten, Re-industrialisering/företagspark, Kontakt med havet, Den gröna byn och Nollalternativ är benämningen på de olika scenarierna.

— Det handlar bland annat om viktiga vägval inom bebyggelseutveckling, kulturmiljö, skola, kommunikationer, naturvärden, service och trygghet, säger Maria Landin, samhällsbyggnadsstrateg och projektledare för utvecklingsprogrammet för Stora Vika.

Arbetet med att ta fram utvecklingsplanen har skett i samverkan med boende, näringsidkare, föreningar och fastighetägare i Stora Vika.

Utvecklingsprogrammet kommer att ligga till grund för detaljplaneringen av kalkbrottet och industriområdet i Stora Vika. Nynäshamns kommun tog i november 2014 beslut om att detaljplanelägga kalkbrottet och industriområdet. Syftet med detaljplaneringen är att säkra den framtida användningen av områdena för att värna om de naturvärden som finns i och kring kalkbrottet samt den hamnverksamhet som finns i Stora Vikas hamn.

Informationsmöte söndag 19 april

Alla som är intresserade av det nya utvecklingsprogrammet för Stora Vika är välkomna att delta vid ett informationsmöte söndag den 19 april klockan 15.00
i PRO-lokalen på Hillersjövägen 3 i Stora Vika.

Kommunalrådet Daniel Adborn (FP) och samhällsbyggnadsstrateg Maria Landin kommer att finnas på plats för att berätta om programmet och svara på frågor.

Text: Anna Whitcombe

Stora Vika

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp