2015-04-07

Föreläsningar som kommer att underlätta din vardag

Nu upprepar Nynäshamns kommun de populära föreläsningarna! Den 13 april har du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och botanisera bland en mängd olika hjälpmedel. Få svar på frågor som "hur får jag ett säkrare hem? och "hur kan jag få hjälpmedel?"

Föreläsningarna vänder sig till dig som är anhörig eller som själv har en funktionsnedsättning på grund av ålder, sjukdom, neurologiska eller intellektuella orsaker. Andra intresserade är också välkomna.

Så håller du dig på benen
Arbetsterapeut Daniel Säll och sjukgymnast Peter Bergelin, Nynäs Rehab Center, föreläser om balans och hur du kan förebygga fall.

Så får du ett säkrare hem
Arbetsterapeut Gunilla Colbing, Rehabiliteringsenheten Legevisitten, berättar om hur fallrisken minskas med bland annat hjälpmedel.

Syn- kommunikation och kognitionshjälpmedel
Hjälpmedelskonsulenter Ann-Sofie Eriksson, Lena Olin och Henrik Hasselberg, KommSyn Stockholm, berättar om verksamheten och vilket stöd det finns för att få hjälpmedel.

Dag: Måndag 13 april 2015.
Tid: 14- 17.
Plats: Lokal Mysingen, Folkets hus, Stadshusplatsen 3 Nynäshamn

Föreläsningarna är kostnadsfria och du behöver inte föranmäla dig. För mer information se under rubriken Dokument eller kontakta anhörigsamordnaren, se Kontaktinformation.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2016-04-18