2015-03-29

Stort intresse för veckans arrangemang

Intresset för att delta på de evenemang som Nynäshamn kommun arrangerat under veckan i samband med klimatmanifestationen Earth Hour har varit stort.  Cirka 200 personer besökte lördagens modevisning med klimatsmart mode, 300 barn såg veckans klimatteater och många har satt sina tumavtryck på klimatlöften.

Lördagens modevisning.

Från lördagens modevisning.

Lördag kväll släckte Nynäshamns kommun ned bland annat kommunhuset men trappade även upp årets engagemang genom att arrangera flera evenemang på temat klimat. I kommunens växthus i centrala Nynäshamn har invånare kunnat ta del av kommunens klimatarbete samt lämna tumavtryck på klimatlöften. De har bland annat tummat på löftena att duscha i högst fem minuter, att äta vegetariskt minst en dag i veckan och att ge bort saker de inte vill ha istället för att slänga dem.

Välbesökt modevisning

Cirka 300 barn såg klimatteatern ”Ivar, Knutte och Katten” där barnen fick lära sig att vara klimatsmarta. Och under lördagen besökte cirka 200 personer den modevisning där second handbutiker i Nynäshamn visade sina kläder.

"Stort gensvar"

– Vi människor konsumerar mycket och vi vill lyfta fram det klimatsmarta med att handla second hand. Det är verkligen jätteroligt att vi har fått så stort gensvar under veckan. Earth Hour handlar om så mycket mer än att släcka ljuset under en timme. Det handlar om att visa sitt engagemang i klimatfrågan och många nynäshamnare har verkligen tagit tillfället i akt och engagerat sig, säger Nynäshamns kommuns miljöstrateg Hanna Lilja.

Klimatlöften.

Några av klimatlöftena som invånarna har "tummat" på.

Sidan granskad 2016-04-18

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se