2015-03-23

Plats för spontan konst i Nynäshamns centrum

Betongväggen vid Studiegården i Nynäshamns centrum blir en plats för spontan konst.

Den grå och tråkiga betongväggen mellan Nynäshamns sjukhus och Studiegården i Nynäshamns centrum ska få nytt liv. Tanken är att väggen ska bli en plats för  spontan konst. Väggen kommer att grundmålas vit så fort vädret tillåter och sedan är det fritt fram för alla att måla på den. Så småningom är det tänkt att väggen ska belysas.

Barbara Brass, stadsträdgårdsmästare i Nynäshamns kommun hoppas att det blir många olika typer av konstverk och att både unga och gamla ska våga sig på att måla på väggen.

– När ungdomarna flyttar in i Allaktivitetshuset i Studiegården så hoppas jag att väggen blir en naturlig samlingspunkt, säger Barbara Brass.

Betongvägg vid Studiegården i Nynäshamns centrum som ska bli vägg för spontan konst.

Betongväggen kommer att grundmålas vit och kommer så småningom även att få belysning.

Text och foto: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-04-18