2015-03-23

Nynäshamns kommun deltar i Earth Hour

I samband med klimatmanifestationen Earth Hour lördag 28 mars arrangerar Nynäshamns kommun flera evenemang på temat klimat.

På programmet står bland annat modevisning med klimatsmart mode, klimatteater för elever, möjlighet att ”tumma” på klimatlöften och klimatpyssel och information i växthuset i Nynäshamns centrum.

Släck!

Earth Hour lördagen den 28 mars

Klockan 20.30-21.30 lördagen den 28 mars visar miljontals människor världen över sitt engagemang i klimatfrågan genom att släcka ljuset. Nynäshamns kommun deltar genom att släcka ned bland annat kommunhuset och Stadshusplatsen men kommmer även att arrangerar en mängd andra aktiviteter.

– Earth Hour handlar om så mycket mer än att släcka ljuset under en timme. Det handlar om att visa sitt engagemang i klimatfrågan och att på så sätt visa politiker, andra makthavare och människor runt omkring en att det är angeläget att vi tar tag i klimatfrågan. Som kommun är det viktigt att vi visar vad vi gör inom klimatområdet och uppmärksamma sådant som andra i kommunen gör som är klimatsmart. I år fokuserar vi till exempel lite extra på fördelarna med att handla second hand i och med den modevisning som vi är med och anordnar, säger Hanna Lilja, miljöstrateg på Nynäshamns kommun.

Onsdag förmiddag 25 mars

Musikteatern Gulasch visar klimatteater för barn i förskolan och lågstadiet.

Måndag-lördag 23-28 mars

Öppet hus i kommunens växthus i Nynäshamns centrum. Där kan invånarna tumma på klimatlöften, läsa om kommunens klimatarbete och pyssla.

Måndag-lördag 23-28 mars

Elever avger klimatlöften. Klimatlöftena ställs sedan ut i Folkets hus i Nynäshamn samt skickas till Världsnaturfonden.

Lördag 28 mars

• 17.00-17.30 Modevisning med klimatsmart mode i Folkets hus.
  • 17.30-18.30 Kommunens second handbutiker och klädförmedlingar visar sina kläder som därefter är till försäljning.
  • 17.30-18.30 Information om kommunens klimatarbete och Earth Hour, Folkets hus.
  • 20.30-21.30Kommunhuset och torget Stadshusplatsen släcks ned.

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Anna Whitcombe