Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2015-03-20

Byggstart av 46 hyreslägenheter

I maj startar Nynäshamnsbostäder bygget av 46 hyreslägenheter i Nynäshamn. Bostäderna är de första som helt finansieras med pengar från Nynäshamnsbostäders försäljning av bostäder förra året.

Förra året sa kommunfullmäktige ja till försäljning av bostäder inom Nynäshamnbostäders bestånd. Samtidigt utformade Nynäshamns kommun nya ägardirektiv som innebär att det kommunala bostadsbolaget ska bygga 200 nya hyresbostäder under mandatperioden. I maj startar alltså bygget av de 46 första lägenheterna som helt finansieras med pengar från försäljningen.

"Ställer högre krav"

– Efterfrågan på hyresrättar är stor och kommunen tar nu en del av ansvaret genom att ställa högre krav på vårt allmännyttiga bostadsbolag vad gäller nyproduktion. I december invigde vi 37 nya hyresrätter på Telegrafen och de fylldes snabbt. Därför är det väldigt bra att bostadsbolaget redan är på gång med nästa bostadsprojekt, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

De 46 hyreslägenheterna byggs i kvarteret Apotekaren 6 vid Lövlundsvägen i centrala Nynäshamn.

Fler hyresbostäder

– Det känns väldigt bra att vi bygger nya hyreslägenheter med det fina läge som kvarteret Apotekaren har. Samtidigt som vi startar det bygget tittar vi på placering av ytterligare hyresbostäder. Var de blir är inte klart ännu men inom kort hoppas vi kunna presentera nästa byggprojekt, säger Nynäshamnsbostäders verkställande direktör Sanja Batljan.

Text: Åsa Ericsson

Fasad Apotekaren.

Fasaden mot gatan. Arkitekt: Visbyark.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-07-04
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp