Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2015-03-18

Prisade stadsradhus byggs i Nynäshamn

I centrala Nynäshamn byggs 26 stadsradhus med start december 2015. De färgglada så kallade townhousen har belönats med priserna Årets Stockholmsbyggnad 2012 och Handelskammarens Stadsmiljöpris 2012.

Det är prisade stadsradhusen i Kärrtorp i Stockholm som står modell när de 26 husen i Nynäshamn byggs. När husen prisades var motiveringarna bland annat: ”Radhusen har färger utöver det vanliga – nästan som en skål med karameller” och ”Ett fint bostadsområde med starkt drag av Amsterdams bebyggelse”.

Ett av flera bostadsbyggen

Bygget av stadsradhusen är ett av flera bostadsbyggen i Nynäshamns kommun de närmaste åren. I centrala Nynäshamn byggs bland annat 88 hyreslägenheter i Nickstadalen och 400-600 lägenheter planeras i området Telegrafen/Vaktberget. Segersäng får ett helt nytt bostadsområde med drygt 200 hus och i Ösmo planeras bygge av cirka 500 bostäder i centrum och cirka 600 bostäder i området Källberga srax utanför centrum.

"Fint tillskott"

– Vi vill ha ett brett utbud av bostäder som passar i livets olika skeden. De här radhusen är vackra och nyskapande och blir ett väldigt fint tillskott i Nynäshamn, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

De 26 stadsradhusen byggs i centrala Nynäshamn, längs Skolgatan och Viagatan. Mer information om husen finns via länkarna till höger.

Planen är att kommunfullmäktige fattar beslut om stadsradhusen på sammanträdet i september. Innan det ska detaljplanen granskas och godkännas.

Text: Åsa Ericsson

Stadsradhus i Kärrtorp i Stockholm.

De prisade stadsradhusen i Kärrtorp i Stockholm (bilden) står modell när stadsradhusen i Nynäshamn byggs. Copyright: Småa.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp