2015-03-13

Här odlas årets sommarblommor

Stadsträdgårdsmästare Barbara Brass och hennes kollegor har redan startat upp planteringen av de blommor som ska pryda Nynäshamn i sommar.

Här i växthuset i Tungelsta pågår odlingen av alla de sommarblommor som ska pryda Nynäshamns kommuns rabatter i sommar. Växterna köps in både som frön och sticklingar som sedan får växa till sig i växthuset. De färdiga plantorna planteras sedan ut i början av sommaren.

Barbara har beställt över 3 500 plantor, sammanlagt 20 olika sorter. Det är allt från Blodhibiskus, Lobelia och Lyckliga Lotta till Sommarljus.

Blommorna kommer att planteras ut under perioden mellan skolavslutningen och midsommar.

— Nu tror jag alla längtar lika mycket efter sommarblommorna som jag gör, säger Barbara Brass.

Text: Anna Whitcombe

Stadsträdgårdsmästare Barbara Brass i full gång med att driva upp plantor till sommarens planteringar

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Anna Whitcombe