2015-03-11

Vårstädningen av gator i full gång

Den tidiga våren har inneburit att vårstädningen av gator, parker och grönytor startat rekordtidigt i år.

Sandupptagning

Sandupptagning på Centralgatan i Nynäshamn.

Vårstädningen av Nynäshamns gator är i full gång. Parker och grönytor krattas rena från grus och på gator, gång- och cykelvägar pågår sandupptagningen för fullt.

– Vi startar med gång- och cykelvägarna och tar sedan centrumområdena i Ösmo och Nynäshamn. Därefter sopar vi alla lokalgator från centrumområdena och utåt, säger Arne Persson, projektchef på stadsmiljö.

Den tidiga våren har inneburit att vårstädningen kommit igång rekordtidigt.
– Som det ser ut nu blir vi nog klara nästan en månad tidigare än vanligt, säger Arne Persson.

Tillfälliga parkeringsförbud

​ Var uppmärksam på att det kan vara tillfälliga parkeringsförbud på vissa ställen för att vi ska kunna komma åt att sopa gatan.

Du som är fastighetsägare kan hjälpa till genom att sopa och hålla rent utanför din tomt på det område som gränsar mot trottoaren.

Text och bild: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-04-18