2015-03-04

Landsbygdsutskottets arbete tar nu fart

Nu drar arbetet med Landsbygdsutskottet igång på allvar. Ledamöterna är utsedda och den 16 mars hålls det första sammanträdet.

Kommunstyrelsen beslutade i december förra året att bilda ett Landsbygdsutskott och att ordförande blir Catrine Ek (MP). Därefter har bland annat vice ordförande och ledamöter utsetts.

Landsbygdsprogram

Landsbygdsutskottets första uppgift är att kartlägga vad som har gjorts på landsbygden och hur Nynäshamns kommuns nuvarande program, planer och beslut påverkar utvecklingen på landsbygden. Planen är att därefter ha en nära dialog med boende, företagare och föreningar på landsbygden. Det arbetet blir grunden för det Landsbygdsprogram som ska vara klart år 2018 och som ska beskriva vilka insatser som bör göras för att landsbygden ska utvecklas.

Första sammanträdet

Den 16 mars träffas ledamöterna i Landsbygdsutskottet för första gången. Punkter på dagordningen är bland annat genomgång av tidplanen samt hur dialogen med boende, företagare och föreningar ska genomföras.

Innan utskottsmötet ska Catrine Ek delta på en konferens där aktuella landsbygdsfrågor diskuteras med landsbygdsutvecklare från hela landet.

– Nu sätter arbetet igång på allvar. Efter det nationella mötet och Landsbygdsutskottets första möte  påbörjar vi dialogerna med dem som bor och verkar på landsbygden vilket känns bra, säger ordförande Catrine Ek (MP).

På webbsidan Landsbygdsutskottet hittar du bland annat information om vilka ledamöter som sitter i Landsbygdsutskottets möte. Länk till sidan finns till höger.

Sidan granskad 2016-04-18