2015-02-24

Dags att nominera till Nynäshamns miljöpris

Nu har du chansen att nominera en person eller organisation som gjort en extra stor insats för miljön i Nynäshamns kommun.

Nynäshamns miljöpris är till för att belöna och uppmärksamma den eller de som på ett engagerat och innovativt sätt bidragit till att förbättra miljön och klimatet.

Priset på 30 000 kronor delas ut årligen

Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande delar årligen ut priset på totalt 30 000 kronor till en eller maximalt två pristagare. Det kan vara ideella föreningar, organisationer eller motsvarande samt privatpersoner. Dessa ska antingen vara folkbokförda i Nynäshamns kommun eller bedriva verksamhet i kommunen. Vinstdrivande företag och offentlig verksamhet kan inte få priset.

Naturskyddsföreningen fick priset 2014

- Genom miljöpriset vill vi lyfta fram de organisationer och människor som gjort en insats för att uppnå en mer hållbar miljöpåverkan. Med det hoppas vi kunna stimulera fler att tänka miljövänligt och visa på de goda exemplen och vad man kan göra i vardagen. Tillsammans kan vi göra Nynäshamn till en ännu mer miljövänlig och bra kommun att leva i, säger Daniel Adborn (FP), kommunalråd och ordförande i miljö­- och samhällsbyggnadsnämnden.

Ytterligare detaljer om kriterier, hur du nominerar och sista anmälningsdag hittar du under länken Nynäshamns miljöpris i högerspalten.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-04-18