Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2015-02-20

Kommunen upplåter lokal till volontärer

Volontärer i Nynäshamn har organiserat sig och vill hjälpa EU-migranter med någonstans att sova. Nynäshamns kommun upplåter nu en tillfällig lokal till volontärerna.

– Volontärerna är ett antal frivilliga personer som vill hjälpa EU-migranterna med en lokal där de i första hand kan sova. Eftersom det är kallt och läget är akut tar kommunen ett humanitärt ansvar och upplåter en lokal till volontärerna under en begränsad tid, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Lokalen används i första hand som sovplats men det finns även tillgång till toalett med badkar och möjlighet att tvätta kläderna där.

– Detta är dock inte hållbart i ett längre perspektiv. Här behövs initiativ både på nationell och regional nivå och kommunen deltar också i sådana samtal med andra kommuner i Stockholms län, säger Anna Ljungdell.

Till höger finns länk till sidan Hemlösa EU-migranter. Där finns information om kommunens ansvar, om det är tillåtet att tigga var som helst, hur länge EU-medborgare har rätt att vistas i Sverige, med mera.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp