2015-02-16

Kommunens skolledare säger nej till betyg från årskurs fyra

Den 11 februari offentliggjordes den överenskommelse som regeringen och alliansen träffat gällande skolan i Sverige. Överenskommelsen öppnar upp för att kunna införa betyg från år 2017 i årskurs 4, som en försöksverksamhet på maximalt 100 skolor i landet. Något som Nynäshamns kommuns skolledare säger nej till att delta i.

Ett av skälen till att skolledarna i Nynäshamns skolor valt att inte delta i försöket är att en utvärdering och analys av effekterna av införandet av betyg i årskurs 6 bör genomföras innan ytterligare förändringar av betygssystemet införs.

— Jag som förvaltningschef anser att vi ska luta oss mot senaste forskning och säga nej. Forskningen visar inte att betyg i årskurs 4 ger högre måluppfyllelse, säger Christel Bäckström, tillförordnad förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Jeanette Eliasson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.