2015-02-16

Kommunens badplatser i stort behov av upprustning

En inspektion av kommunens badplatser visar att de är i behov av omfattande renovering och upprustning.

Nynäshamns kommun har låtit inspektera alla badplatser inför sommarsäsongen. Inspektionen visar att badplatserna behöver rustas upp och den största insatsen krävs vid Nickstabadet där inspektörens rekommendation är att hålla bryggorna stängda tills bristerna är åtgärdade.

Kommunstyrelsen fattar beslut om investering

Kostnaden för upprustning av badplatserna beräknas till 4,1 miljoner. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har nu lämnat en begäran till kommunstyrelsen om att få utökade investeringsmedel för att kunna påbörja upprustningen redan under 2015.

— Det är omfattande åtgärder som krävs för att kunna garantera säkerheten på våra badplatser. Planen är att hinna genomföra alla nödvändiga åtgärder innan badsäsongen drar igång, men det förutsätter att ärendet hanteras skyndsamt, säger Jesper Skoglund, stadsmiljöchef på Nynäshamns kommun.

Översyn av kommunens motionsspår

Nynäshamns kommun har även låtit göra en översyn av motionsspåren i kommunen. Att åtgärda dessa brister beräknas kosta 1,6 miljoner kronor och miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har begärt utökade investeringsmedel även för detta.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.