2015-01-26

Nu kan du söka sommarjobb

Med start tisdagen den 27 januari, kan du som går i årskurs nio samt årskurs ett och två på gymnasiet söka sommarjobb. Sista ansökningsdag är 28 februari. Alla ansökningar lämnas här på webben.

För åttonde året i rad erbjuder Nynäshamns kommun tre veckors sommarjobb till ungdomar. Nytt för i år är bland annat att du ska skriva CV och ett personligt brev. Du ska även delta på en obligatorisk informationsträff som handlar om rättigheter och skyldigheter i arbetslivet.

— Det är viktigt att du får kunskap om villkoren i arbetslivet och att ansökningsförfarandet blir så verklighetstroget som möjligt. Det ger dig värdefull introduktion i arbetslivet, säger Christel Bäckström, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Nynäshamns kommun.

Tidigare år har cirka 40 procent av jobben varit inom det privata näringslivet och övriga 60 procent inom de kommunala verksamheterna.

— Tack vare nära samarbete med näringslivet lyckas vi ordna jobben. Det är ett omfattande arbete – och betydelsefullt. Du får in en fot i arbetslivet och viktiga egna kontakter oavsett dina föräldrars nätverk. Du får även ett arbetsintyg som är viktigt när du ska söka andra jobb och du tjänar egna pengar. Och om du vill fortsätta att studera så kan arbetet kanske ge en insikt om vad du vill utbilda dig till, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Liselott Vahermägi (S).

Detaljerad information om sommarjobben finns på sidan Sommarjobb 2015. Länk finns till höger.

Om du är arbetsgivare

Du som är arbetsgivare kan redan i dag skicka in din anmälan om att du vill ha sommarjobbare. Sista anmälningsdag för arbetsgivare är 6 mars. Information och anmälningsblankett finns till höger under länkar.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2017-07-05