Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2015-01-23

Viaskolan tvåfaldig vinnare i Klimatmatchen

Viaskolans Skol-IF 9B som tog hem förstapriset i tävlingen Klimatmatchens lokala deltävling och andrapriset i hela Stockholmregionen.

Viaskolans skol-IF 9B

Viaskolans skol-IF 9B

Laget bäst på att gå och cykla till skola och träningar

Det vinnande laget var inte bara bäst i kommunen utan även näst bäst bland alla deltagande lag i hela Stockholmsregionen. Hanna Lilja och kommunalrådet Daniel Adborn delade under fredagen ut prispengen på 8 000 kronor till laget.

— Vi är oerhört stolta över dessa ungdomar och den insats de gjort under tävlingsmånaden, säger Hanna Lilja, miljöstrateg. Att ta sig till fots eller på cykel till och från träning och skola är ju ett utmärkt sätt att värma upp och sedan varva ner, samtidigt som man minskar belastningen på miljön genom onödiga bilresor.

Klassen har fortsatt att gå och cykla till och från skolan och träningar även efter tävlingen. Många bor i närheten så det var en enkel sak tycker de.

— Nu är det lite press på er eftersom ni varit så himla duktiga under tävlingsmånaden, så nu hoppas jag att ni kommer fortsätta vara lika duktiga under resten av året, uppmanade Daniel Adborn.

Klassen hade inte riktigt bestämt vad de kommer göra med pengarna, men det blir kanske en resa till Åland eller Gotland.

Klimatmatchen

Under september månad 2014 genomfördes tävlingen Klimatmatchen som riktar sig till barn och ungdomar mellan 10-16 år och som är med i ett lag eller annan fritidsgrupp. Tävlingen går ut på att man går, cyklar, samåker eller åker kollektivt så mycket som möjligt till sina aktiviteter. Tävlingen är ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och kommunens energi- och klimatrådgivning.

Text: Anna Whitcombe, foto: Hanna Lilja

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp