2015-01-23

Vanstaskolan vann teckningstävlingen

Klass 7B på Vanstaskolan i Ösmo vann årets teckningstävling på temat hållbar konsumtion.

För andra året i rad anordnades en teckningstävling i samband med ”Veckan för hållbar konsumtion” som riktar sig till elever i årskurs 1-9. Kampanjen är ett samarbete mellan Energi- och klimatrådgivningen i Nynäshamn och Nynäshamns kommuns naturskola.

De klasser som deltog gjorde övningar och aktiviteter med fokus på hållbar konsumtion. Teckningstävlingen gick ut på att göra en affisch på samma tema.

Klass 7B vann med affisch om miljöförstöring

Mimmi, Josephine, Hilda och Fridas som ritat affischen förklarar att sopberget, gjort av pennskräp från pennvässare, symboliserar att vi slänger mycket i onödan. Uppe till höger finns en svart fabrik som producerar ännu fler saker som till slut kanske också hamnar på sopberget. I de två husen står alla lampor och lyser, vilket visar på slöseri av energi.

Klassen har med detta fina bidrag vunnit 3 000 kronor till klasskassan. Eleverna har inte bestämt vad de ska göra med pengarna ännu.

Mimmi, Josephine, Hilda och Frida från 7B Vanstaskolan med det vinnande bidraget i årets teckningstävling

Många fina bidrag

Nynäshamns kommun fick in många fina bidrag till tävlingen och variationen i teknik i utförandet varierade stort.

— Det är jättekul att se hur barnen reflekterar över det här begreppet, säger Hanna Lilja, miljöstrateg på Nynäshamns kommun. Vissa har fokuserat mycket på saker man kan göra istället för att konsumera, till exempel att leka, bada och bygga kojor. Andra har tänkt mer på hur man ska handla och vilka typer av saker, medan några har listat saker som är nödvändiga eller onödiga. Många har sett lite större på frågan och fokuserat på att man ska vara miljövänlig och inte förstöra miljön.

Andra och tredje plats gick till 6A iSvanis och 5A i Vika skola

Klass 6A i Svandamsskolan vann 2:a priset

Andraplatsen knep klass 6A i Svandamsskolan och tredjepriset gick till 5A i Vika skola.

Stort grattis till alla vinnare!

3:e priset vann klass 5A i Vika skola

Sidan granskad 2016-04-18