2015-01-20

Politikerna i skolbänken

I februari hålls en obligatorisk utbildningsdag för gamla och nyvalda politiker i kommunen. På programmet står allt från hur en kommun fungerar till uppdraget som förtroendevald.

Den 17 februari hålls en heldagsutbildning för Nynäshamns kommuns politiker. Dagen innehåller punkter som kommunfullmäktiges roll, politiker- och tjänstemannarollen, uppdraget som förtroendevald, kommunal vardagsjuridik, med mera.

I början av varje ny mandatperiod är det praxis att Nynäshamns kommun genomför utbildning för kommunens politiker.

­– Det är en utbildningsdag där alla punkter är betydelsefulla. Kommunens politiker har en viktig uppgift inte minst ur demokratisynpunkt. Då är det nödvändigt att veta hur kommunen fungerar och vilken roll man har som ledamot eller ersättare i kommunfullmäktige och nämnderna, säger kommunfullmäktiges ordförande Leif Öbrink (S).

Sidan granskad 2016-04-18

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se