2014-12-30

Det blir ett landsbygdsutskott

Kommunstyrelsen beslutade på decembermötet att det blir ett landsbygdsutskott. Mötet utsåg även Catrine Ek (MP) som ordförande för utskottet.

Det nya landsbygdsutskottet ska börja med att kartlägga vad som har gjorts på landsbygden och vad som görs i dag.  Därefter ska ett landsbygdsprogram tas fram. Programmet ska beskriva hur Nynäshamns kommun strategiskt ska utveckla landsbygden. Det handlar exempelvis om infrastruktur, kollektivtrafik, samhällsservice och möjlighet att driva företag på landsbygden.

Dialog med boende och företagare

– Det blir ett omfattande program som vi tar fram i nära dialog med boende, näringsidkare och föreningslivet på landsbygden, säger Catrine Ek (MP).

Fyra ledamöter

Förutom ordförande ska landsbygdsutskottet bestå av fyra ledamöter. Två utses av den styrande majoriteten och två av oppositionen. Ledamöterna utses på kommunstyrelsemötet i januari.

Utskottet ligger under kommunstyrelsen.

Till höger finns länk till tidigare nyhet om landsbygdsutskottet

Sidan granskad 2016-04-18