2014-12-23

Nynäshamn på god väg att uppfylla miljömålen

Uppföljningen av 2013 är nu klar och Nynäshamns kommun är på god väg att uppfylla flera av de miljömål som beslutades 2009.

Nynäshamns kommuns miljömål följs upp årligen och nu är sammanställningen för 2013 klar. Den visar att koldioxidutsläppen har minskat och att målet, 25 % minskning jämfört med 2006 års utsläpp, nästan är uppnått.

Likaså går arbetet med att nå målet om minskad energianvändning per invånare i rätt riktning. Minskningen 2013 var 10,8 % och målet 20 % minskning till 2020.

— Det här är mycket glädjande siffror. När det till exempel gäller den minskade energianvändningen så har vi kommit halvvägs redan nu, säger Hanna Lilja, miljöstrateg på Nynäshamns kommun.

Flera mål är i dagsläget långt ifrån uppnådda, men Nynäshamns kommun har under flera år arbetat intensivt med dessa. Ett par exempel är VA-planen och den kommande Vattenplanen, där åtgärderna bland annat kommer leda till att näringsbelastningen på kommunens sjöar, vattendrag och kustvatten minskar i framtiden.

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Anna Whitcombe