Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-12-19

Onsdagsunderhållningen på Rosengården fortsätter

Den populära onsdagsunderhållningen på Rosengårdens äldreboende i Nynäshamn fortsätter som vanligt. Missförstånd har lett till att många tror att den ska läggas ned men så är det alltså inte.

Onsdagunderhållningen, där en orkester spelar för de boende på Rosengårdens äldreboende i Nynäshamn, är en återkommande aktivitet för de äldre. För underhållningen står volontärer och det praktiska har skötts av en frivillig samordnare. Samordnare slutar nu men underhållningen fortsätter precis som vanligt ändå.

– Det har blivit en del missförstånd vilket har lett till att många tror att den populära onsdagsunderhållningen ska läggas ned. Så är det absolut inte. Personal på Rosengården tar hand om samordningen och orkestern kommer att spela precis som vanligt, säger socialnämndens ordförande Ola Hägg (S).

Ännu fler aktiviteter för äldre

Nynäshamns kommun kommer att utöka satsningen på aktiviteter för äldre. Under 2015 anställs en koordinator som ska fungera som en samordnare för aktiviteter för äldre. Koordinatorn ska skapa förutsättningar för volontärer, äldre, föreningar, företag och övriga i kommunen att ordna aktiviteter som de äldre kan ta del av.

"Sociala aktiviteter viktig del av folkhälsan"

–Sociala aktiviteter för äldre är en viktig del av folkhälsan och med ett social och aktivt liv kan hälsan behållas längre och livet får högre kvalitet, säger Ola Hägg.

Till höger finns Nynäshamns kommuns svar på en insändare om just onsdagsunderhållningen. Insändaren publicerades i Nynäshamns posten 19 december.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-18
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp