2014-12-18

Ny näringslivschef

Nu är det klart vem som blir Nynäshamns kommuns nya näringslivschef. I mars börjar Jonas Karlsson med ett förflutet som bland annat egen företagare.

Jonas Karlsson.

Jonas Karlsson arbetar i dag som företagsledare på företaget Fadeform som utvecklar solskydd. Innan det har han bland annat arbetat som utvecklingsledare och näringslivsstrateg på Södertälje kommun, som företagsrådgivare på Gävle kommun och verksamhetsansvarig på Drivhuset Gävleborg. Jonas Karlsson är även uppvuxen i ett familjeföretag som han har varit engagerad i.

Jonas om sig själv

– Andra beskriver mig som en trygg och säker person med goda entreprenörsegenskaper. Jag känner mig dock mer som en intraprenör än entreprenör. Jag tycker om att verka inom en redan existerande organisation med att driva förbättringar och utveckling framåt, säger Jonas Karlsson.

Har du någon uppfattning om vad du vill åstadkomma i Nynäshamn ännu?
– Jag vill förbättra företagsklimatet i Nynäshamn. Jag tror att dialogen, både internt i kommunen och externt med lokala näringslivet, kommer att vara central för att åstadkomma varaktiga och hållbara förändringar, säger Jonas Karlsson.

Ny näringslivsstrategi

Nynäshamns kommun har under 2014 tagit fram en näringslivstrategi. Den pekar bland annat ut vilka sex områden Nynäshamns kommun ska fokusera på. Strategin kompletteras med en handlingsplan som har tagits fram tillsammans med det lokala näringslivet och som säger vilka prioriteringar som ska göras.

– Näringslivsstrategin är en viktig och långsiktig plan som tydliggör Nynäshamns kommuns arbete för näringslivsutveckling och som ska bidra till ett bra företagsklimat, säger Nynäshamns kommuns planeringschef Anna Eklund.

Till höger finns Nynäshamns kommuns näringslivsstrategi.

Sidan granskad 2016-04-18