2014-12-12

Julfest för volontärer

Varje år visar Socialförvaltningen i Nynäshamns kommun sin tacksamhet till de personer som arbetar ideellt inom äldreomsorgen, genom att bjuda dem på en julfest.

På eftermiddagen den 10 december var drygt 50 volontärer inom äldreomsorgen på en julfest på Rosengårdens vård- och omsorgsboende. På menyn stod glögg, julgröt och skinksmörgås. Bland gästerna fanns volontärer från PRO, SPF Moringen, Svar Direkt och Röda korset samt inte anslutna volontärer och musiker som underhåller på olika äldreboenden i kommunen.

Volontären Maj Johansson

"Roligt att glädja andra"

Några av volontärerna stod för musik och sång under eftermiddagen. En av dem som under många år glatt sin omgivning som musiker är Maj Johansson, som vid fyllda 90 år fortfarande spelar i PRO-kören. Maj har bott i Nynäshamn i hela sitt liv och hon berättar att det är roligt att glädja andra med sin musik.

"Viktig del av det goda åldrandet"

- Jag ser volontärerna i Nynäshamn som en viktig del av det goda åldrandet. Det handlar bland annat om social gemenskap, meningsfulla aktiviteter, fysisk aktivitet och delaktighet. Nästa år ska kommunen satsa lite extra på att bygga vidare på allt det engagemang som finns. Då anställer vi en koordinator som i samverkan med volontärer, frivilligorganisationer, studieförbund med flera går vidare i arbetet med aktiviteter för äldre, säger Charlotte Dahlbom, Nynäshamns kommuns socialchef och som även var med på julfesten.

Volontären Barbro Öbom

Särskilt tack till Barbro Öhbom

Ett särskilt tack riktades till Barbro Öhbom, en volontär som under lång tid tagit ett stort ansvar för att planera och organisera underhållningen varje vecka och även arbetat med att rekrytera nya volontärer. Barbro ska nu trappa ner sitt engagemang en del och vill gärna att någon annan tar över hennes uppdrag.

Vill du arbeta som volontär?

Nynäshamns kommun har behov av fler volontärer. Kontakta respektive vård- och omsorgsboende i Nynäshamns kommun för mer information.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2016-04-18