2014-12-10

Utställning med gamla bilder från Nynäshamn

Under namnet 60 ögonblick ställer Nynäshamns bildarkiv ut bilder från 1880-talet till 1970-talet. Utställningen är i Nynäshamns konsthall 12 december – 12 januari.

Bild från Nynäshamn från slutet av 1800-talet.

Centralgatan mellan Malmen och Kullsta i Nynäshamn. Från cirka 1890-talet. Fotograf: okänd.

Det är Nynäshamns kommuns kultursekreterare Emma Palmér som har valt ut fotografierna från Nynäshamns bildarkiv. De 60 bilderna är alla tagna i Nynäshamns kommun.

"Stort intresse för gamla bilder"

– Intresset för fotografier har ökat rent allmänt och jag har också märkt att det finns ett stort intresse för gamla bilder från Nynäshamn. Därför har jag nu plockat ut några av godbitarna från bildarkivet och gjort en utställning, säger kultursekreterare Emma Palmér.

Plats för utställningen

Nynäshamns konsthall i Nynäshamns bibliotek, Stadshusplatsen 3 i Nynäshamn.

Nynäshamns bildarkiv

Nynäshamns bildarkiv har cirka 100 000 bilder. Bildarkivet ligger i anslutning till Nynäshamns bibliotek i Nynäshamn. Vill du besöka bildarkivet, kontakta då Emma Palmér för överenskommelse om tid. Kontaktuppgifter finns till höger.

Fotografiet på startsidan: Nynäshamns teateramatörers nyårsrevy år 1956. Fotograf: Runo Rahm.

Centralgatan vid Alkärrsplan. Från 1964.

Centralgatan vid Alkärrsplan i Nynäshamn. Från 1964. Foto: Runo Rahm.

Sidan granskad 2016-04-18