2014-12-09

Verksamheten på Månberget avslutas

Verksamheten på stödboendet Månberget kommer att avslutas, det bestämde socialnämnden i november. Anledningen är att utnyttjandet av platserna på Månberget har varit lågt.

Månberget är ett stödboende för personer som genomgått en behandling eller väntar på att genomgå en behandling för sitt missbruk/beroendeproblematik.

Låg beläggning

Antal personer som har bott på Månberget har över tid varit låg ända sedan starten 2011 och därför bedömer socialnämnden att behovet av Månberget är litet.

- Personer som befinner sig i ett akut missbruk och som vill bryta det, vill och behöver ofta behandlas utanför kommunen. När dessa personer kommer tillbaka till den egna kommunen är de ofta i behov av andra boendelösningar än Månberget säger Ulla Johansson, beställarchef.

Avslutas i början av nästa år

Verksamheten på Månberget kommer att avslutas under början av 2015.

– Vi arbetar just nu med att hitta andra lösningar för de personer som idag bor på Månberget. De kommer att erbjudas andra boenden eller placeringar, berättar Ulla Johansson.

Socialförvaltningen genomför just nu en översyn av en framtida inriktning för verksamheter som riktar sig till personer med beroendeproblematik.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2016-04-18

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.