2014-12-09

Så tycker invånarna i kundenkät

Resultatet från den kundenkät som Nynäshamns kommuns miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning skickade ut under oktober månad är nu klart. Kunderna ger förvaltningen både ris och ros.

Ett urval av kunder som varit i kontakt med förvaltningen det senaste året har fått svara på frågor om tillgänglighet, information, bemötande, engagemang, kompetens, kvalitet och effektivitet.

Enkäten har framför allt riktat sig till de kunder som har varit i kontakt med bygglov, plan, stadsmiljö och VA. Totalt har 155 externa kunder besvarat enkäten.

Ris och ros

En stor andel av kunderna tycker att förvaltningens personal är mycket trevlig och tillmötesgående. Dock visar enkäten att många kunder upplever förvaltningen som ineffektiv och byråkratisk.

Resultatet har sammanställts i en rapport som kommer att ligga till grund för förslag till förbättringsåtgärder under 2015. Rapporten finns att läsa i högerspalten.

"Vi är tacksamma för svaren"

— Vi är mycket tacksamma för de svar som vi fått in om nämndens verksamheter. Det hjälper oss att se de hinder och utmaningar som finns och att hitta rätt åtgärder för att lösa dem. Med det kan vi vässa våra verksamheter ytterligare och höja servicen till kommunens medborgare och företag, säger Daniel Adborn (FP), kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Text: Anna Whitcombe

Moln med ord som kunderna förknippar med miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Ord som kunderna som besvarat enkäten förknippar med Nynäshamns kommuns miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning.

Sidan granskad 2016-05-03
Sidansvarig: Anna Whitcombe