2014-12-08

Torpängen flyttar till Allaktivitetshuset

Måndagen den 8 december flyttar Torpängens dagliga verksamhet från Stora Vika till Nynäshamn. Verksamhetens nya lokaler är före detta Allaktivitetshuset på Nickstabadvägen 13.

Torpängens lokaler i Stora Vika är utdömda och därför måste verksamheten flytta. Flytten innebär en viss förändring av innehållet i den dagliga verksamheten. Torpängen kan i nuläget inte ta med snickeriet i sin helhet, i stället kommer verksamheten att ha ett hobbyrum.

- I hobbyrummet kommer vi att kunna utföra mindre snickerijobb. Under våren och sommaren kan vi även snickra utomhus, berättar Birgitta Nyström, enhetschef på Torpängens dagliga verksamhet.

Flytten innebär att verksamheten kommer närmare Nynäshamn vilket är positivt för verksamheten med tanke på både restiden och tillgängligheten.

- Många kommer att kunna gå till jobbet. Även de som bor lite längre bort, exempelvis Ösmo, får lättare att ta sig hit via tåg och buss, fortsätter Birgitta Nyström.

Invigning i början av nästa år

Redan den 9 december startar verksamheten i de nya lokalerna. I och med flytten till Nynäshamn kommer Torpängens dagliga verksamhet att byta namn. Det nya namnet kommer deltagarna att rösta fram tillsammans. Invigning kommer att ske i början av nästa år.

Fritidsgården, som haft lokalen på Nickstabadvägen 13, har flyttat till "Studiegården" vid Alkärrsplan.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2016-04-18